Тирилло. Лезгинская народная песня

    
     ТИРИЛЛО

Девушки кружат в дали,
Башмаки мои в пыли.
Но есть девушка одна,
Не взлюбилась мне она,
Тирилло - тирилло.

Шоколад и мармелад,
Слаще мёда говорят...
Вафли- мафли, монпасье,
Тонкие - толстые,
Длинные - короткие.
Яркие - цветные,
Эй, красавица моя,
Эй, курносая моя,
Выбирай любые!

Зайца заманю в силки,
Наберу в мешок муки.
Счастлив буду, коль один
В доме стану господин.

Как - то я в араба сел,
В куст боярышный слетел..
Поищу -ка я одну,
В длинном платьице  вдову.

Отварю фасоль и нут,
Как они воды вберут,
Станут больше во сто крат,
Источая аромат.
Тирилло Тирилло,
Шоколад и мармелад,
А в кармане пять манат.


   ТИРИЛЛО

Дереда рушар ава
Шаламда руквар ава
Са руш заз дакlан хьана 
Вир(и)даз ам дакlан хьана.
Триллиро-трилло

Шакаладни мармалат
Шекердилай ширин я.
Вафли-мафли пампаси
Гуьзел-зирек, назик-иер,
Шуькlу-яцlу, яргъи-куьруь,
Нер питlиш, эй, зи гуьзел,
Хур цlаруди.
Триллиро-тирилло

Галтугна за къуьр кьада
Шишелда за гъуьр твада
Кьилди квале авайди 
Бахтлу я зун, жагъайтlа.

Арабада акьахна
Инид валаз аватна
Жагъурда за хендеда
Булушка чиляй фидай.

Пахла нахут иргада,
Иргадамаз такlвада,
Такlвадамаз пад жеда,
Пад жедамаз дад жеда.
Тирилло, Тирилло,
Ашкалатни мармалат,
Жибиндавай пуд манат...

(Лезгинская народная песня)


Рецензии