Бленувам чужди

                светове.
Мечтая далечни градове.
Привижда ми се бъдеще,
забулено в мъгла.
А моят свят си тъне в мрак.
Тъй близък,
неоценен и непознат.
И аз съм беден и богат.
Богат на копнежи и мечти.
Беден на живот.
Времето тече.
Неумолимо следва своя ход.
И утре, старец белобрад,
ще си тръгна аз от този свят.
Така и недочакал своята любов. 
      
А тя била в този век.
В този град!
В съседния ми вход...


Рецензии