Апостолам Петру Павлу

      Апостолам Петру і Павлу

           Першоверховним апостолам
           Петру і Павлу
           з любов’ю присвячується


1

Досить... Так? досить?
В мені хрестоцвітні
В мені й пустоцвітні
Від Бога углиблені роси


Від Неба уставлений
Як кісся і коса у покоси
Впускаю повітря
                в недосить-і-досить


До річки —
       прокоси
Й до неба —
            прокоси


Хоч небо
хоч річку
              в двоколійку
               приносить


Розширена річка
Злітай, качко, — космос!
В розширене серце
тремтке суголосся
Дух вносить...


2

І диханням вибриниш
Ти хочеш — Ти вибереш
З торкань
геніальності струни —
І очі веселі і юні!


Краса! — там цілуються
квітучі медовії віти
квітучі пуншуються —
цілують їх
леготи вітру!..

08.07.2021


Рецензии