Менэ шундый мэкэлэ

Ошаганнар узып китэ
безгэ бердэ карамый
Без кемгэдер ошаннар
безгэ юкса ярамый.

Узенэ эзлэу яраганны
гомергэ бит сузыла
Гомер уза туктап тормый
Мендэр тартып узенэ.

Э яшь бит котеп тормый
Коннэр биктэ тэ тиз уза
Картлык та бердэ котмичэ
Ярышып - сине уза.

Жыерчыклар биткэ кунса
Чибэрлеген нык кими.
Тагын бер ничэ елдан сон
Каласын син чын эби.

Эби кемгэ кирэк инде
ярый оныклар булса
Ярый эле балаларга
Синен кирэген чыкса.

Эрэмгэ вакыт уздырып.
Йорисез сайтка кереп
Эле без картаймадык дип
Борын кутэреп йореп.

Картайгач бар эшне бер юл
Бер ничек эшлэп булмый
Эллэ сез хаман уйлыйсыз
Ходай бердэ картаймый.

Заманасында яшь егет кобек
Ходай да очып йоргэн.
Э инде бугенге конгэ
Ул да гел жанга калган.

Хатыннар телэген утэргэ
Бер кемнен хэле житмэс.
Улмэсэ улмичэ йорер
Канат булганын сизмэс.


Рецензии