Krakowska piosenka

KRAKOWSKA PIOSENKA
Zawsze sie tutaj
moze przydarzyc
ze ktos znow
ktoregos dnia
gdy trzezwo wstanie
tak zacznie nucic:
Dosc smutku
i swinstwa
losow, fantow
i zastawien
Sa przeciez
rzeczy proste
Zwykla rozmowa
Usmiech
Dobra mysl
Jest przeciez Wawel
forteca niezwalczona
i czuwajaca warta swietych
Michala moze z bratnim Jurem
I nie staje sie przeciez
calkiem przeciwzgodnosc
I czasem cos kwilac w gorze
daje swiatu znaki lepsze
4.09.1993
***
HPD


Рецензии