Сказал сыну
Бализ гъапуназа:
йиз бай,
адашдин умуд,
уву йиз уьмур
давам ап1уз
сарун хъуркьнава.
Увуз аьгъявуз,
яв уларикк
гъубшну думу –
гьаци йихь яшамиш:
инсанар ккунди,
ккунди инсан!
Узу сарун адаш’вал
увухьна тувраза –
аьгъявуз
думу фу вуш!
Увуси узура,
веледди гъуздиза
адшарин Адашдин улихь –
узуз уьмур Улупурин
узу Чаз байди Ктагъурин!
Ягъурлу рякъ ибшривуз,
йиз бай,
уьмрин ярхи рякъюъ
гьаммишандин
яв
Адашдихьна вуйи!
СКАЗАЛ СЫНУ
(подстрочник)
Сказал сыну:
сын мой,
надежда отца,
ты уже
повзрослел,
продолжит
жизнь мою.
Ты знаешь,
перед глазами твоими
прошла она –
живи также:
любя людей,
человека любя!
Теперь я
отцовство
тебя передаю –
знаешь оно
что такое!
Я, как и ты,
останусь дитём
перед Отцом отцов –
Тем, Кто мне жизнь показал,
Тем, Кто меня сыном избрал!
Доброго пути,
сын мой,
в длинной дороге жизни
к Отцу твоему
вечному,
тебя желаю!
Свидетельство о публикации №121070702207