Пророцький сонет

Нам пізніх квітів красота миліша.
Десь забаривсь твій перший сніговій,
І залицяльники навперебій
Тобі торочать, що ти гарна й свіжа.
 
Більш, ніж незаймана, хвилюєш інших,
Ще їх помучиш в темності  внічній.
Дрімає час - лінивий ворог твій.   
Розплата ж тим страшніша, чим пізніша.

Сумними, довгими ночами ти
Не зможеш пригадати днів щасливих.
Ні сну, ні сліз - лиш кліпання повік.

Тоді лиш я, твій перший чоловік,
Тобою не оцінений, не мстивий,
Прийду тебе в твій присмерк провести.

         2013


Рецензии