Жити б!.. Поема проста

    Жити б!. .

      Поема проста

1

У диханні Твоїм неізреченно — жити б!
Та тільки серцем
           з серцем говорити
І в очі Твої лиш — зоріти
і зоріти!!
То мов жаріти...


Не ангел я:
Дух дав від Себе дар — творити!
Ти — Поетеса з словом
            золотим!
О — мені бачить би,
                лиш в диханні і жити б!!!
Твій обрій! він — збільшить заняття
                усім святим...


2

Стояли б штакети — плакали б —
                штакети
Стояли б солдати —
             плакали б
             солдати
Зайти з сліпучого двору — темний таки
                ти і хата
ти стовп
ти грязь
мабуть мрець —
моральної сили немає очі
                на Неї підняти
загорілося б будь-яке посвідчення
                чи папірець —
так Її любиш!!!
й не можеш очі до Неї підняти!!! грязь!..


ти мов якийсь інтернатний
ти житель землі
то чи всім буде, жителі земні, —
не стане моральної сили очі до Неї
                підняти?


та й все будете відчувати
що Вона вас любить
і усміхається до вас — але...
не ваші «багатства» плачуть
плачуть солдати
плачуть штакети
все одно це


3

Став я щасливим —весь світ
                відчужився...
ви не зможете на Світло
                дивиться
мазохісти з мазохістами! —
аби лиш щасливий не появився
а то Бог дасть подружаться —
й ви не зможете
на Світло
дивиться...


4

Чи мені б зараз реально
       8 — 9 секунд устояти??
                «дах поїде»?
Це могли б іще відновляти!
5 — 7 секунд, ну, вдруге, зміг же!!
Зрозумійте — що те очі не ріже...
Ні, очі — не ріже!
Це ж Любов... це ж в Сонці Правди,
це ж в Бозі — камені наріжнім...
Це може розірвати!!


Ото й нас спаса — Божа Мати...


5

І в очі Твої лиш — зоріти
й зоріти! То мов жаріти...
І дихання неізреченне — жити...

27.06.2021, з причастям,
                Свято всіх святих,
28.06.2021,
день Конституції


Рецензии