Мiсто пiд вуаллю
Так любить вабити тінями.
Тіні минулого в архівах,
Тіні майбутнього в передбаченнях економістів,
Тіні сьогодення - живі люди, позбавлені прав...
Тінь вічності - легенда біля моря,
Сповнена болю та радості,
Така потужна і вразлива.
Говорить десятками мов,
Чарує гостинністю,
Пригощає йодистим вітром,
Кличе у подорож та повертає до себе
Втомлених подорожніх,
Розливаючи рожеве вино світанку
На вулицях міста.
Моя неповторна,
Загадкова,
Складна Одесо...
Ти лікуєш миролюбною гостинністю
Серця митців,
Але їхні імена
Припорошені пилом
Давньоримських доріг.
Свидетельство о публикации №121062503631