Псалом 79

Ти Бог і Цар, і дав жар-жар і пал.
Ти був, і є, і присно, Вогне, будеш!
Ти вдвигнув в мене юності напалм —
Й стягнув в Небо
                Небес мене зусюди!
І що всі люди?
І кроки, і перервність-неперервність,
І всюди люди, зміщені є люди,
Й це Небо й пал, і Твої очі ревні —
Ти був і є! і вічно, Огне, будеш...
У всім — Твоя Божественна тривалість.
І зір нагальна твердь,
й аннали,
і люди — стогін риб
                у фільтрах і каналах,
Й Ти — не вхиливсь і не забув про
досконалість!!
Ти  в с е


Ти сяєво
Два вири
й ці два вири
мене лишали
як то щораз порив — прорив і —
                вирив
любов’ю як волів згори
як — Боже! в юності!.. —
впадав до серця — недіставанне
                недосяжно! — говорив!..
О я в любов неперехідний всесвіт
вирив!!


й ... парсеків — три на чотири
чи хто у святім захваті  це говорив?!

21.06.2021,з причастям,
свято Духа Святого


Рецензии