Esencja 8 -Oscar Wilde

ESENCJA 8-
OSCAR WILDE
To mnie wlasnie
pokazal sie obraz
juz cywilizacyjnie
zdradliwy stanem
wraz zmieniajacy sie
z podskorna woda swiata
i nieobliczalny calkiem
niczym cyrkowy fantom
ktory poruszyl reka
muzealnej mumii Faraona
Byl to juz czas odwrotu
lub moze czegos nowego
z syntezy wiedzacego zniwa
Lecz nie dane mi bylo
uslyszec jednoczacego dzwieku
Piekna samotna zgodnosc
wydala owoc niewdziecznosci
12.06.2004
***
HPD


Рецензии