Christmas Carol

On Christmas Eve old Scrooge sat busy in his office.
The weather was as nasty, as the fog was sick.
The city clocks had just rang three, I heard the gossip –
His partner Marley had been dead for seven years.

All of a sudden cheerful voice cried Merry Christmas!
But Uncle Scrooge just frowned and faced away.
For him that was a time for paying bill, no longer –
Forgiving, pleasant one in anyway.

I don’t need Christmas, - said Scrooge, - Bah! It’s a humbug!
It makes me no money, barked he to his clerk.
Better behave as cold-hearted as I am,
Than to be foolish as that poor guy.

The moral of this is as follows:
As you once share the Scrooge’s way,
You will be the coldest man and the iciest,
Never feel merriment in your further days.




*Пояснения автора:
Когда в Европе в самом разгаре рождественский сезон, наряжены ёлки, народ торопится закупать подарки, продумывает праздничное меню и примеряет самые лучшие наряды. А как же обойтись без произведений классиков, без их традиционного колорита?! Одна из самых красивых новогодних сказок - это «Рождественская история» Чарльза Диккенса. Благодаря богатому воображению писателя эта книга в топе чек-листа для прочтения на каникулах. Ну, а я попробовала в поэтичной манере изложить непростую философию главного героя – жестокого скряги Эбенезера Скруджа.


Рецензии