Не поле перайсцi

«Жыццё пражыць – не поле перайсцi» -
Гаворыць вобразна народ заўжды здаўна.
Наш шлях пазнання нетраў таямнiц –
Iржышча, непагадзь i цалiна.

Хто не баiцца ўколаў ад сцяблоў…
 Сячэ, хвастае вецер, дождж у твар,
А ён рашуча вырвецца з акоў,
Узнiме важнай цалiны абшар.

Для кожнага, хто ў белы свет прыйшоў,
Задання шыфр скрываецца  ў душы.
Наш талент зразумець яго без слоў,
Не спакусiцца д`яблам на грашы.

На зорку выйсцi зможа толькi той,
Хто на шляху сумленне не згубiў.
Без сполаху сустрэўся з цемнатой,
Акрэслiў сэнс жыццёвы i матыў.


Рецензии
Цудоўна і прыгожа! С павагай Н.Ж

Наталия Жизневская   17.06.2021 07:21     Заявить о нарушении
Вялiкi дзякуй!!!

Мария Мучинская   17.06.2021 10:47   Заявить о нарушении