Карл Лiнней

Отже, розгорнуте небо сувоєм,
Чистим знанням вже немає спокою,
Довге життя, довгі дні, сподівання,
Світу живого прийде привітання.

Так щохвилини рядки неозорі
Будуть кружляти над ритмами долі.
Це систематика - і розмаїття
Втілив в життя Карл Лінней крізь століття.

© Марина Чиянова

Посвята науковцеві зі світовим іменем Карлові Ліннею, відкривачу теорії класифікації видів, або систематики, членові Шведської та Паризької академій наук (23 травня 1707 - 10 січня 1778) .


Рецензии