Марево городских улиц

Марево міських вулиць

Пробегают троллейбусы, автомобили, гудят, разливая несмолкаемые раскаты городского шума, который вечером превращается в соло отдельных групп, растекается по каплям, нехотя убегает прочь, вдаль, к небосклону, и оттуда дальше – за горизонт.

Чудернацька симфонія наповнює вулиці і провулки, полонить парки, захоплює майданчики. Затоплює вуха тисячам людей, пориваючись розхитати і неживі предмети, оволодіти ними. І всьому цьому відгукується рух, сновигання, метушня, крики. Хто б створював цей гамір, як не колеса автівок, і такі важко повзкі трамваї. Подекуди навантаження додає людський гомін: репетує і ремствуває товпа. Чим більше часу минає у цьому осередку, тим нерозбірливіше стають зриви звуків. Мерехтіння окремих висловів виринає і тоне у юрбі, яка вже напишалася собою здалеку, лише трохи милується.
Тому так поціновують мешканці міст тишу, спокій. Втекти або сховатися, намагаючись подолати клекотіння, галас дітлахів, звірів, заводів. А звуки все падають, зриваються і пригасають, поглинаючи один одного. 
    2001


Рецензии