Пора лiта, тепла нема

Тепле літечко, прийди в мої краї,
Так ми «зголодніли» за тобою… -
Ти почуй слова оці мої,
Бо ж вони наповнені журбою!

Дощ холодний йде який вже день,
Сонечко не пробиває хмари,
І пташок не чуємо пісень…
Літечко, та де ж твої всі чари?

Зачаруй, поквапся, йди до нас,
Усміхнись, дай всім тебе відчути,
Це твоя пора і твій же час
Сяйвом лагідним нас обгорнути!

Подивись, рослини залило –
Їм би сонця у оцю годину…
Тлею всі листочки обвило,
Потім що зберемо ми в корзину?

- Господи, помилуй нас усіх,
Бо ж без сонця не росте нічого,
Повернись до молитов людських,
Не давай нам літечка лихого!

Милосердний, Люблячий, Святий,
Чуєш Ти завжди усі благання,
Просимо нам літо привести,
Лиш на Тебе наші сподівання!
                07.06.2021.


Рецензии
Так приятно почитать хорошие стихи на родном языке. Спасибо и всего наилучшего.

Приходько Валерий   08.11.2021 17:34     Заявить о нарушении
Спасибо за внимание и отклик!
Заходите!
Всего доброго!

Людмила Дзвонок   09.11.2021 02:18   Заявить о нарушении