Беларускiя абшары Белорусский мотив

Беларускія абшары
Уся суцэльна прыгажосць.
Вабіць нас сваёй прыродай,
Зачаровая ўсё.

Па кустах між стройных соснаў
Чутны гучны гук совы.
Усе пачуюць вельмi добра.
Спеў птушыных галасоў.

А балоты наша казка,
Вочы тут не адарваць.
Міфалогіяй багацце,
Цуда розныя стаяць.

Хто жадае прыгажосцi,
Вам знайсцi звычайны лес.
Беларуская прырода,
Дорыць радасць і настрой.

Небыліцы, байкі, казкі,
Гэта люба для гасцей.
Бо прырода наша радасць,
Для прыезджых ўсіх людзей.

А цудоўныя азёры,
Вельмi моцна прыгажосць.
Чараўніцтва, гэта дзiва,
Заклiкая весь народ.

Прыгажосць лясоў, азёраў,
Гэта весь прыроды дар.
Беларуская прырода,
Гэта радасць i для нас.

Родны край, ты наш любімы
Праслаўляем мы цябе.
Лепш няма ў гэтым свеце
Для цябе і для мяне.


Рецензии
Произведение-стих очень глубокий. Беларусь не зря называют страной озер.

Зинаида Дрозд   06.02.2022 16:05     Заявить о нарушении