Зеленоокий червень

Прийшов зеленоокий червень
В блакитно-синьому плащі.
На молоду веснЯну* зелень
Пролив цілющії дощі.

А небо капало потрошку
У ту смарагдову траву.
Повиростали в ній волошки -
Шматочки неба наяву.

На луках - килим різнобарвний,
Червоні маки там цвітуть.
Петрів батіг - стрункий та гарний.
Бджілки над травами гудуть.

В садках - черешні соковиті
Ховають личка у листках.
Пташки звили гніздечко в вітті,
І носять діточкам комах.

Десь жайворонок вже співає,
На травах ще лежить роса.
В прозорих краплях оживає
Яскрава сонячна краса.

Суниці ягідки червоні
У тІні звабливо лежать.
Жде косаря зелене море.
І скоро перша сіножать.

* Весня;на; - подвійний наголос

04.06.2021


Рецензии