З Духа

Що дав я? у серце,
                щоб спожив ти?
А ніхто
не забороняє
тобі —  ж и т и .
Був мучитель
і пішов, пішов й пішов мучитель
це його ногою двигнув небожитель
зостались йому — з грошима
                «небожителі»...
І хто учитель?
хто запропонував в розлом??
чи — небом дорожити?!


дав Христа, та так!!
о, Сонце!,
Істина в просвіт!!
Лисинам? — хіба чуби ростити?
Лисин, о! — уже не затулити,
і їм уже Його не затулити —
Хто привів
нас
жити!


Й хто би міг тут мудрувати,
Щоби — Його собою затулити???
З Ним вже й не пахне

                ерудитами...

02.06.2021


Рецензии