Ода книжцi

Колись її любили, шанували,
Шукали і раділи, що знайшли.
Бібліотеку дома всі збирали,
Гордилися тим, дуже берегли.

Зайдеш в метро, багато хто читає.
Читаючою нація звалась.
А зараз що? Вона занепадає.
Вже інша мода швидко прижилась.

І гаджати, смартфони. телефони
Зробили швидко цю роботу всю.
І Інтернетом світ заполонили,
І люди грають, грають в «чехарду».

І навіть діти всі не люблять книги.
Їм не цікава казка чарівна,
Лише давайте ігри, тільки ігри,
Не можуть відірватися ніяк.

І сумно так, що книжки вже зникають.
Відходить ціла галузь на віки.
Століттями вона все розвивалась.
Не дайте їй загинути навік!

                28 травня 2021 р.


Рецензии
Колись... ­­­

Игорь Нехаенко Одесса   15.06.2021 13:16     Заявить о нарушении
Спасибо за очень оригинальный отклик, Игорь!

Нина Хмель   15.06.2021 16:50   Заявить о нарушении