Эмили Дикинсон The Skies can t keep their 191
Не держит Тайну Небо,
Поведало Холмам,
А те – Садам, Нарциссам
И полевым цветам
И Пташка, пролетая,
Подслушала секрет –
За горстку крох ту тайну
Раскроет или нет?
Мне жаль, что Тайна эта
Теряет волшебство,
Коль Лето аксиома,
В чём Снега колдовство?
Храни же Тайны, Отче, –
Не знать бы лучше мне,
Что, там в загробном мире,
В сапфировой стране.
191
The Skies can't keep their secret!
They tell it to the Hills -
The Hills just tell the Orchards -
And they - the Daffodils!
A Bird - by chance - that goes that way -
Soft overhears the whole -
If I should bribe the little Bird -
Who knows but she would tell?
I think I won't - however -
It's finer - not to know -
If Summer were an Axiom -
What sorcery had Snow?
So keep your secret - Father!
I would not - if I could,
Know what the Sapphire Fellows, do,
In your new-fashioned world!
Свидетельство о публикации №121052908089