Брэлы волы

         Брели воли

Брели воли пісками, курно,
Неквапно плив за ними віз,
Від Сонця марево марудно
Дивилось в очі з під коліс…
Тяглася спека, вздовж, шляхами –
Край поля річечка вилась.
Дзвін полинав здалека, з храму.
Сріблилась ніжна ковила…

І край мій рідний в осокорах,
Як пісня в травах польових –
Полями віявся фольклорно
В красотах Божих, вікових...
Цей спокій, від Природи горній *,
На роздуми давав ще час.
Тепер за грішми у погоні…
Згоріла мудрості свіча?

05.07.2011р - 28.05.2021г.

* горній - високий, духовний


Рецензии