Другари

автор: Йорданка Радева

Хей, мъниче!
Ти на къде така,
припкаш си на воля
и след мен щъпукаш.
Ще те сплаши някой тук...
И колите тъй фучат!
Я ела със мен,
другарчета да бъдем.
Аз ще вървя напред,
а ти след мен
по стъпките ми само
вярно ще ми ходиш.
Да не се изгубиш!
После ще те взема у дома,
и каишка ще ти сложа.
За да се разхождаме така,
другояче не... Не може.
Виж...
Да ме слушаш, е добре,
и ще бъдеш гледан сито.
На разходка всеки ден,
а после с мен
в детската градина.

И доволен, и щастлив е
мъничкият Роско.
Другарче си намери днес,
а било е толкоз просто!


Рецензии