Мнемонiк

Один на декілька тисяч
З розумом осяйним,
Став науковим артистом,
Всі захопились ним.

Пам'ять як спорт,
Ілюзії сприйняття,
Людина-феномен
І занадто яскраве життя.

Його нейрони -
Ніби сузір'я Сітки,
Такі могутні,
Такі тендітні.

Говорячи зі світом
Мовою тридцяти чуттів,
Він проживає в секунду
Декілька втілень,
Декілька життів,

І висота, і велич,
І дитинне, довірливе серце,
Він в полоні власних знань
Випромінює енергії мегагерци.

Знає відповіді на тисячі питань,
Без підказок сплітає із фактів намиста,
Та захоплює його одинокості хлань,
Така безмежна й така чиста.

*Присвячується українцям, які мають високий інтелект/пам'ять та роблять внесок у науку.

*Цей твір має на меті привернути увагу до інтелектуального потенціалу народу України, є реальні прототипи героя. Подробиці - на офіційних сайтах НАН України

*чуттів не 5, а понад 30 у холістичній моделі людини  в традиціях філософії Далекого Сходу та подекуди південноамериканських індіанців


Рецензии