Зерифа Касумова Мой преждевременный цветок

 "Мой преждевременный цветок."


Спутала лютую зиму с весною
И на два шага ступила вперёд.
Суетна жизнь под людскою молвою,
Мой преждевременный, ранний цветок.

Болью пронизанная и страданьем,
Выстояв козни судьбы, испытанья,
Перед соблазнами благ мирозданья
Злой клеветою сражённый цветок.

Нет и следа от красы  твоей прежней,
От белизны лепестков твоих  нежных,
Ты разноцветья подножий заснежных
Всех  лишена была, милый цветок.

Нет одинОко горящих звёзд в небе,
Соколы парой летают, поверь мне,
Будем и мы вместе в мире свирепом,
К сердцу прожённому  льнущий цветок.

То, что Зерифа сберечь не сумела,
Жаждой томилась, испить не посмела,
Ты ли достойна иного удела,
Радость любви не познавший цветок,
Прелесть весны не вкусивший цветок!

              *****

"Вахт тахьанмаз акъатай цуьк"


Какадарна кьуьдни гатфар,

Кьве кам вилик алатай цуьк.

Уьмуьр хьана гафар-чIалар

Я чан вахтсуз акъатай цуьк.


Чанда авай тIалдин-квалдин,

Кьилел алай къалмакъалдин,

Дад авачир дуьняд малдин

Шер-буьгьтендик акатай цуьк.


Лишан кумач гуьзелвилин,

Кватна пешер, ракьвана чин.

Дагъларавай виш рангунин

Яр-дустунвай къакъатай цуьк.


Цава ялгъуз кудач тек гъед,

Яр галачиз къекъведач къвед.

Чун сад-садал ашукь жен кьвед,

Кайи рикIив агатай цуьк.


Зерифедвай кьаз тахьай бахт,

Къарих хьана-хъваз тахьай бахт.

Ваз гудани, заз тагай бахт,

Чан ашкъни бахт ятакьай цуьк?

Гатфарин тахт ятакьай цуьк.

                Зерифа Касумова

https://www.youtube.com/watch?v=IPjgpMbGRjQ&t=6s


Рецензии