Четверо свiдкiв

Телефоную тобі,
А у слухавці "Цей номер не є дійсним".
Тоді, тихо заклякаючи,
Питаю себе,
Що є дійсним.

Сонце над нами - реальність чи вигадка?

Земля точно не пласка, але знову якась ілюзорна.

Той самий зелений, повний книг, як велика рибина - планктону,

Гараж - також здається комусь несправжнім.

Четверо свідків спалення книжок

Нічого не змогли вдіяти,

І богиня Іштар

Перетворилася на героїню детективної історії.

Хіба почуття на відстані - це привід для анафеми?


Хіба туманність Андромеди не говорить з нами мовчки?

Четверо свідків знищення книг загубилися на стадіоні,

Бо їх почули, та їм не повірили.

Колись номер знову буде дійсним.


Рецензии