Спогад пташки

Колись давно -
Декілька сотень діб тому -
Стіни були чистими,

Не були кричущо-злими
Або заплутано-розгубленими.

Їхня чистота нагадувала воду чи папір.

Сила думки
Закарбувала гасла на стінах,
І люди жили за ними,
То злітаючи в ясне небо,

То підкорюючи морські хвилі.

Стіни заговорили
Про радість, біль та страждання,

Про пам'ять і співчуття,

І тільки дрібне птаство
Тримало в свідомості

Оксамитову цноту

Білих стін.


Рецензии