В любов

     В любові


                Пренепорочній Діві Марії
                і святому ігумену Феодосію Печерському
                з ласки їх присвячується


живе і дихає сусвітнє
                й несусвітнє
посередині вкрало в травня —
                літнє
мовляв то відчепись що було
                в квітні
Тепер куди ви їздите
                в якій Ахаї?
чи апельсиновеє небо
                вас махає?!
тепер над моїм краєм
                локдауни повідпадають
і ви помітили
Він може заградити
і ви — нікуди вже
                не ходять ерудити?
я їжджу —
а куди
Бог знає
і я помітив було —
що весь день як Пасха я
літаю


блажен хто по художності —
                полює
бачить весь світ —
                хлюєм-нехлюєм
і так як хмари
кроком в річці
так опадають з неба
східці
і той хто відстиковує нехлюїв —
той
в небі!
тільки небо
нас хвилює


тай вище травня —
ті не сплять у світі
то кажуть
дихає сусвітнє й несусвітнє*

15.05.2021,
і заходить на свято
прп Феодосія Києво-Печерського
* - всім потрібна свіжа нова художність


Рецензии