За що нам така кара...

За що нам і сусідам така кара —
Терпіти всіх політиків у хатах?
Не купка вже їх, а необ*ємна хмара —
Великих та розумних, вкрай пихатих...

Які би не включили ми канали,
Одні і ті ж говоруни завзяті —
На свій лад всю країну розтинали
Так, ніби вороги її закляті...

Одні плюндрують формулу до миру,
Другі — за продаж всіх земель гвалтують...
Народу, ой нелегко, від ефіру,
Ба, більш того, ніхто його не чує...

Хоч закликає нас телеведучий
Дзвонити в студію і щось пропонувати —
То видимість одна — бути почутим,
Та спонукання до теледебатів.

Багато різних "дискусантів" і у Раді,
Та й там розмови між "сліпими" і "глухими" —
Ніщо для них не стане на заваді,
Аби ми думали, що "стелять нам килими"...

Немає впевненності в завтрашньому дні,
Як на каналі: "Помста від природи" —
Пливеш кудись на драному човні,
Чекаєш з неба манни-нагороди...

Хотілось би, щоб там... в кінці тунеля
Якась би іскорка блиснула в глибині,
Щоб не давила невідомістю нас стеля,
Щоб жили добре вдома, а не на чужині!


Рецензии