the great gorge

so it has happened, this mighty great gorge
holiday whisper in mouse hole
littering sparks in albino inferno
dumpling at heart, meat pie in the skull

this is the reward eternal
this is joy for all the time

blacklisted ticket to that which had never been
little grey teabag into broken glass
cold dusty bottom of the dried mirror
ruinous bath and the earth colored mist

submissive nature's indestructibility
bitterness of unconsumed slice of moon
Akela's miss and metal's tiredness
after-war night's infinite loop


гражданская оборона, прожорище

Вот и свершилось большое прожорище
Праздничный шёпот в мышиной норе
Сорные искры в белёсом пожарище
В сердце — вареник, беляш — в голове

Это — вечная награда
Эта радость — навсегда
Это — вечная награда
Эта радость — навсегда

Волчий билетик — на то, чего не было
Чайный пакетик в разбитый стакан
Пыльное дно пересохшего зеркала
Гиблая баня, землистый туман

Неитребимость смирившейся фауны
Горечь несъеденной дольки луны
Промах Акелы, усталось металла
Нескончаемость вечера после войны


Рецензии