Иччи руб

ГвачIинган, хьайиз урчIвуб,
Духтрихьна гъюр иччи руб
Ибшури, ипну гьарай,
«Фу гъабхьнийкIан? Вайгьарай!»
Язухъ шуй гьял рябкъруган,
Яраб, зиян гъапIнийкIан?
Духтри, тувайиз дарман,
Гьерхнийи чахьан сабан:
«ГьапIуз ибшурва, жан?»
«АпIурухъа аьгь фукьан!»-
Дупну, саб арайилан,
Рубди ктибту дерди чан…
«Вушра узу успагьиб,
КIубниб, учIру кIакI алиб,
Гьаз-вуш кар дубхьнайиз иб,
Наънан гъафнушки мициб,
Уьзур кIваз мукьан гъагъиб».
Духтри, дяаьлхъну сацIиб:
«Дубхьнадар хатIа!» – гъапи,
(«Лап дерд-гъам апIуз мукьан).
Гьархну ичв бабаз кьаби,
Адабгъуз мурсул иб’ан».


Рецензии