Бубуйрин к1унч1
Накь чна Гъалибвилин югъ къейдна, дяведин цlай хтай ветерана, гьайиф, гьар йисуз тlимил жезва, абурун кьадар са гъилин тупlарал гьисаб жеда - районра сад-вад я амайди. Амма алай девирда гьалтзава са инсанар, абурун арада жегьилар ава, тарихдин чинриз лайихлу къимет тагузвай, гьайиф хьи, аслу тарих вич чин тийизвай. Гьа икl зун бубуйрин вилик ацукьна хияллу хьана. Зун абуру мад жуван фикир тикрар авуниз мажбурна.
«Зал чан аламай кьван, зи рикlелай а дяведа чпин уьмуьрар чи ислягьвал патал, жегьилзамаз, гайибур, дяведин цlа пуч хьайибур алатдач! Зи хажалат абурухъ - гьар садахъ я! Гьар садахъ за гьайифар чlугвазва! Жувавай жедай вуч хьайитlани, за ислягьвал патал ийиз алахъда!
Жува тарс гузвай аялриз, лекция кlелдайла - студентриз, жуван хтулриз мукьвал-мукьвал ветеранрикай, дяведин чинин алчахвиликай, дяведин чlулав, тух тежедай невсиникай суьгьбет ийида.
- Къуй дявеяр мад тахьурай! Гьар са диде, буба чпин балайрин далудихъ сагъ яз хьурай! -
За и гафар мадни ва мадни тикрарзава.
Камаллу Тlебиатди лагьайтlа, гьар гатфариз яру бубуйралди хайи чилин никlер чlагуриз, чи фикирар чпел желбиз, дяведин йисар, яру аскерар чи рикlел хкида.
10.05.21
Свидетельство о публикации №121051002449