run

where do you run from home
into the rain, mist or snow?
what is spurring you on
to run into the unknown?

but thirst beats right where there the heart is--
and some, just like a pain,
will call it nothing but whimsy,
while others will call it FATE

for you there's have no override
for your doleful right:
to leave the loved ones behind!

and doors are open at midnight
the clocks beat as in a rage
and full of bittersweet stinging
wind in your face

and it seems that He's so near
the One after Whom you run
but faces again disappear
as if very life is gone..



Аквариум, Бег

Куда ты из дома,
В дождь, туман или снег?
Что тебя гонит
В неисповедимый бег?

Но бьется у сердца жажда,
Которую, словно боль,
Одни называют блажью,
Другие - судьбой.

И двери раскрыты в полночь,
Бешеный стук часов,
Горечи сладкой полон
Ветер в лицо.

И, кажется, вот он, рядом,
Тот, ради кого бежишь.
Но снова погаснут взгляды,
Словно погаснет жизнь.

Нет на тебя управы,
Твое печальное право -
Оставить любимых сзади...


Рецензии
грустно
закономерно
вот только никого нельзя оставить сзади
это не забег на сто метров, или..

Симмона Михпетова   10.05.2021 09:21     Заявить о нарушении