someone has become a god now
"for my poems all's forgiven!', but his poems simply stink
someone's dived into music, for the love of all mankind
but he's not heard by anybody, he's a singer all inside
start your song, and i will hear, that is what the voice is for
to all loving, to all breathing, ones who give their years to song
so let me be saved by conscience from being mum nor being god
to be honest to myself is all i am dreaming of
but the people turn to gods, and immersing in themselves
take for real way of things dreams and spells
all the swimmers have long swum, all the singers are long mum
some in selves like six feet under, some who cried, of crying tired
and unsaid song crushes us like and ever growing pain
and then will come others, those who do not fear to be themselves
so let me be saved by conscience from being mum nor being god
let them be sincere, those lines, and with their selves will not lie
as we're turning into gods, let it toll for each of us
like a mass for the beggars, little bell on someone's pants
Akvarium, Боги
Кто-то стал отныне богом, И простил себе грехи;
"За стихи мне все простится",-Но стихи его плохи.
Кто-то в музыку подался, Человечество любя,
Но его никто не слышит, Он певец внутри себя.
Ты запой, а я услышу, Для того и голос дан
Всем, кто любит, всем, кто дышит, Кто поет свои года;
Так пускай не даст мне совесть Ни молчать, ни богом стать.
Стать бы честным пред собою, Вот и вся моя мечта.
Но уходят люди в боги, И в себя погружены -
Принимают за реальность Ложь и сны.
Все пловцы давно уплыли, Все певцы давно молчат,
Кто в себе - тот как в могиле, Кто кричал - устал кричать;
И несказанная песня Нас задавит, словно боль,
И придут другие - те, кто Не боятся быть собой...
Так пускай не даст им совесть Ни молчать, ни богом стать,
Будут искренними строки И собой не будут лгать.
Ну а мы уходим в боги - Так пускай звенит по нам,
Словно месса по убогим, Колокольчик на штанах.
Свидетельство о публикации №121050905629