Вiн був переконаний, що вона перечитае усе одразу

Він був переконаний, що вона перечитає усі вірші одразу,
а потім яскраво скаже, як все їй сподобалось, – по телефону.
І ще обов'язково наведе якусь найбільш вдалу його фразу,
скаже, що він – талант, що на нього чекає успіх, і що – геть забобони.

Але не зателефонувала на третій день і навіть за тиждень.
Він був упевнений, що їй не сподобалось, а сказати – незручно.
Подумав, що якось зв'яжеться сам, просто трішечки вижде.
І байдуже дивився на чистий лист і старесеньку авторучку.

А вона зателефонувала – радісно, несподівано і без підстави.
Просто так, за чудового настрою, – не було інших обставин.
І просто сама сказала – адже він скучив за її голосом і забув спитати –
сказала раптом, що він – талант коханий, і йому до сліз щасливо стало.


Рецензии