Кампендыюм рэвалюцы

КАМПЕНДЫЮМ РЭВАЛЮЦЫІ-2020

Рванай манды неданоскі
выпаўзьлі з чэрава дна
і,прысмактаўшыся ўросхрыст,
выссалі ўсё давідна:
веру дзядоў,спадзяваньні,
сымбалі,мову,любоў...
Здрадзілі нават каханьню,
зьбіўшы юначак у кроў.
Немарасць выйшла зь нірваны,
а ў партызаны пайшлі
тыя,хто ўмее на раны
класьці гаючыя швы;
тыя,што гралі ў сьпектаклях,
тыя,што білі ў званы
і штрыхавалі пентаклі
ў кніжках пра баль сатаны.

05.12.2020,Нарвегія,Буда


Рецензии