Травень

У ці травневі, ще мінливі, дні,
Коли з теплом все буйно зеленіє,
Дерева одягаються в сукнІ,
Птахи Весні та Сонечку радіють.

І бАйдуже, що вітер холодить. 
Під вечір темнії нагнало хмари -
ВеснЯний дощик землю освіжить.
По підвіконню краплі, мов літаври.

Дерева зачекалися тепла,
Від довгих снів прокинулась природа.
Яскраво-поступово розквітА,
Не дивлячись на холод й непогоду.

А скоро забіліють всі сади,
Зарожевіють ніжними квітками,
Щоб літечком віддати нам плоди -
Смачні та стиглі, запашні,  яскраві.

І незабудок мерехтить блакить.
Конвалії, кульбаби та тюльпани...
Повітря промінь Сонця золотИть.
Свічками почали цвісти каштани...

Суцвіття - мов з нечитаних казОк.
Розкішні грона пелюстки відкрили.
Візитка травня - запашний бузок,
Ліловий, фіолетовий та білий.

02.05.2020


Рецензии