Знання Христос воскрес!

            Єдиному безгрішному
            Спасителю всіх
            з любов’ю присвячується


Чомусь ніхто не скаже
що він  з н а
що Христос є.
Чи всіх не тисне
світу новизна?
Поет — пророцтво
з мучеництва
п’є!


як чашу Христа п’єш —
як скажеш
що з Христом не є?
Отут і загадковість ножем —
в серці настає...
пощерба в часі —
знати як це є
і ходять з вірою
й — «Христос воскрес!»


два покоління втрачено у світі
далі втрачатимуть дітей —
бо самі діти...
зіпсуті самі діти!
Це, здатність стримувати світло, скло —
в серці від випарів
з залишків пристрастей...


А як, мій Боже, — це дійшло б??
Мед Твій-і-мій —
лизнули б через скло...
Яскравість Божа —
й стримуюче світло скло!
Хай біля  Бога-мене-й світу
все лягло б!
Бо якось це до мене все ж дійшло...
А як, наш Христе, це дійшло б?!


І що тепер — в індусів?
Скількох іще своїх задушать?
Задля духовних вправ?
І — світ — на самовплив
                попустять?
І — духовенство — все опущене?

02.05.2021,
перший день Пасхи


Рецензии