Тукай белэн сойлэшу
Эле тагын туды телэгем.
Кин,эш сорап, ан,арга багамын,
Еласам, сызласа йорэгем...
Халкын, азат, тигез яшэсен дип
Мон, тулы шигырьлэр язгансын,.
Кайтып курче, аптырап калма тик:
Илен,не син таный алмассын,.
Икейозле куштан, ялганчыга
Каршы торыр кочлэр буген юк.
Корэшулэр, сузлэр файдасызга:
Синдэгечэ бар да, шулай ук.
Татар буген, миллэт, авыр хэлдэ,
Тел дэ бетеп бара, туган тел.
Син яшэгэн гасыр кайтты мэллэ?
Нэкъ синен,чэ хислэр тоям гел!
Син ж,ырлаган «урта hава»лар да,
Кырлай болыннары, Шурэле.
Акча колы булып бара бар да,
Табигать зар елый: кур эле!
Табигатьнен, гел узгэрде буген
Болыннары, тосе, ислэре.
Бер тойгы да ихлас тугел кебек,
Хэтта саф мэхэббэт хислэре.
Шунсы мохим: экият-ж,ырларын,ны
Куплэребез ж,ырлый, ярата.
Апрель, саен сине искэ алып,
Халкын, сагыш-зарын тарата.
26 апрель 2021 е
Свидетельство о публикации №121050101556