Angel by Chernetsky

cold January, and beer isn't healing
the very last tram leaves empty at last
i live this night in expectation of meeting
as i sit and smoke, suffocating from smudge

your little angel will straighten my shoulders
your angel barefooted will enter me
it'll open all windows and light candles burning
and the cooling old house with warmth it will fill

and i will be jolly, careless and silly
and laughing i will tell him everything
how January's cold, and beer dis not healing
that the soul is heavy, and night's at my sill

i will dream if road in its very beginning
and i'll also be waiting for you in that dream
you will come all in smile, happily chatting
and we'll easily step toward the flame


Александр Чернеский, "Ангел"

Холодный январь, и пиво не лечит.
Последний трамвай уходит пустым.
Я живу эту ночь ожиданием встречи.
Я курю до изжоги удушливый дым.

Твой маленький ангел расправит мне плечи.
Твой ангел войдет в меня босиком.
Откроет все окна и разожжет свечи,
И наполнит теплом остывающий дом.

Я буду весел, я буду беспечен.
Я ему, смеясь, расскажу обо всем.
Как холоден январь, и пиво не лечит,
Что тоскливо душе, и ночь за окном.

Мне приснится дорога в самом начале.
Мне приснится еще, что я тебя жду.
Ты придешь, улыбаясь, счастливо болтая,
И мы выйдем легко на встречу огню.


Рецензии