later on

bars on the windows, pieces of broken bottles
the sign 'labor with ease!', and wolf-like guards
and not enough money even to get drunk with my goddamn spleen
yesterday's cig butt, neighbors obscene, the worker's morning, you're in!

i'll open the water and get bathtub full
and as long as they're all gone
i cut my veins and immerse in dream drool
i know for sure, they've got no time

drunken wind of freedom, not born as a rook
labor of fallen angel, then hung by a hook
i will not bear the upcoming harvests--
forgive me Lord, i could not
i don't wanna die from their questions
or from steel nosed boots

rosy-cheeked udder, the hierarchy's frank-pledge
hey, what is your title, you sell out bitch!
o Lord, how easy is this! don't have to be scum
don't have to be put upon, and all that i want--LATER ON!



Разные люди, Чернецкий - Потом

Решетки на окнах, бутылок осколки,
Плакат "Работать охотно", патрульные волки,
И денег нет, даже чтобы выпить со своею тоской,
Вчерашний окурок, мат за стеной, рабочее утро, хой!

Я полную ванну воды наберу,
И пока все на смене,
Я вскрою вены и скоро усну,
Я знаю точно, что никто не успеет.

Пьяный ветер свободы, не рожденный грачом,
Подзаборные роды и под горло серпом,
Я не снесу грядущих покосов,
Прости мне бог, что не смог,
Я не хочу помереть на допросах
Или от люберецких сапог.

Краснощекое вымя иерархий порука,
Эй! Как твое имя, продажная сука!
О, господи, как же легко,
Не нужно быть скотом,
Не нужно быть батраком,
А все, что хотел потом.


Рецензии