На саме листя темн сть ще не тисне...

*   *   *


                Слову-Христу
                і Марії Діві
                в Чистий четвер присвячується


На саме листя
темність ще не тисне —
невинність
райськість й золотистість —
куди дивитись?
де очі взять
на це дивитись?
невинна внутрішня лиш —
                золотистість


передпасхальні лиця-лиця

чи думають що будуть жити золоте
серце цвіте — й лице цвіте
краса передається — лиш дивитись
любовію дивитись
мов серцем древо золоте
і тільки сподіваюся на те


яко рослинці
в золотім пилку-любові витись
мов після Пасхи
дивлячись як мені дивитись


       як Оком так дивитись?
       щоб тут — в повітрі —
       райськість
       золотистість...

29.04.2021


Рецензии