Тридцять два тижнi

 

 Відчувала її, відчувала і втрачала свідомість, як небо.
 Тінь маленька у лоні кричала "Не зустріну я, мамо, більш тебе".
 Біль у горлі, легка форма кашлю і підступна, як пристріт, корона. 
 Сатурація, тридцять два тижні, коридор лікарняний та кома.

 Чоловіче ридання та розпач, розтин кесарів, дихання Бога.
 Відчував він її, відчував. Зачаїлась у серці тривога.
 Передчасно, але народилась. Ніжна дівчинка, два кілограми.
 Не прокинулась. Дивно померла, не побачивши донечку мама.

 Двадцять шість. Їй би жити та жити: Цілуватись, кохати, радіти.
 Лиш світлини в альбомах та згадки, а на цвинтарі сонячні квіти.
 В животі. Дев'ять місяців разом. Одне сердце на двох, як назавжди.
 Мати дивиться з неба на доньку. Немовля у колисці, як завше...

 27. 04. 2021


Рецензии