Чорнобильська страта

 Місто - привид, що стратив ледь душі. 
 Лялька Прип'яті з опіком серця.
 Сильна туга з обломками суші.
 Плач Чорнобиля не обірветься.

 Гавкіт з мявканням - небо самотнє.
 Ковбаса та шампанське - отрута.
 В дитсадку щирих іграшок сотні.
 В морзі квітня заражені трупи.    

 Спорожнілі домівки та вечір.
 Смак луни на виделці надії.
 Шия в ранах, із променем плечі. 
 Набряк сильний на днях і подіях.

 Поцілунок у губи - прощання.
 Радіація їсть, як скажена.
 Хрестик срібний висить на зап'ясті.
 Смерть проникла у простір і вени...

 26. 04. 2021


Рецензии