про крицевi краплини

…росте на берегах Салгира
сріблястолистий верболіз,
немовби пальма та лозина,
авжеж, з гіллям напереріз.

Наперекір недоброчинним,
непересічним навпаки,
неначе крицеві краплини
цвітуть, як котитки, бруньки.

Такий короткий шлях квітіння
від самоти до спочуття.
Від Вербної до Воскресіння
на все про все - сім діб життя.

На те і є оце подвір’я,
щоби годинник: «тік-так-тік",
і відбувалися повір;я
і нині, прісно і вовік...


Рецензии