Псалом 76. Любов Твоя-й-моя

                Святій Тройці
                і Святій Богородиці
                з любов’ю і трепетанням
                присвячується



Мій розум пішов
за Твоєю-моєю любов’ю
а в головах небо
та хіба безголов’я
бо ж серце без розуму
Тебе не побачить
а розум без серця —
мов немоччя
й плаче
тож диво що долі
в заліззі повзуть троглодити
повз зорі мов кволі


а зорі з нектаром
щоб серцем попити
та й медом наллятись
та й небу налити
по небу
по зорях
інакше таки
проповзуть — троглодити


Щоб вірно любити
і кріпко к Тебі приваритись
усяк хоче в крилах
і скритись —
й любов’ю укритись
і ум не розфукать...
бо голови правлять багатослов’я
і розум пішов вже
за Твоєю-й-моєю любов’ю!

24.04.2021,
пам’ять чуда воскрешення Лазаря


Рецензии