very best of days
remember salt of all my lakes?
and that eternal lack of words,
and that elusive murky glance?
what pity you can't see those eyes-
more clear than sun on summer day
i stepped out early at sunset,
my trace was covered by shade
and like an arrow flew right up
my soul so happy and divine.."
and on this morning you had been
so extraordinarily fine
you wrote with firm and steady hand
a letter to all cities great
you understood at very last
that no one can, no matter how
that this can never e'r be done:
to stop this spindle's age-old run
this is my very best of days--
today i am the very best
and you are also very best!
look quickly down from balcony:
you see, it's me lying on ground
and there's crowd around me'
as if in wait of something wondrous
and i am looking at the skies
and seeing just a clean white sheet
i had destroyed all shades at once
when i had climbed upon the eaves
and now nobody waits for me,
i've given all i had to give
today' such bright sunshiny day
how tempting is to have it seized
i see a smile on your lips
i'm glad you understood it all
i've given you my love to keep
don't let it die and leave this world
now i have gotten all that's mine,
and i am happiest of all!
this is my very best of days
this is my very best of days
this is my very best of days
my...
ВЕРЕТЕНО - Самый лучший день
«Как долго я тебя ждала...
Ты помнишь соль моих озер
И вечный недостаток слов,
И недоступный мутный взор?
Жаль, ты не видишь этих глаз —
Яснее солнца в летний день.
Я вышла рано по утру,
Мои следы забрала тень,
И понеслась стрелою вверх
Моя счастливая душа...»
А в это утро ты была
Так необычно хороша:
Писала твёрдою рукой
Письмо огромным городам
Ты наконец-то поняла
Что не удастся никому,
Что не удастся никогда
Веретено остановить!
Это мой самый лучший день —
Сегодня самый лучший я,
И ты сегодня лучшая!
Гляди скорей с балкона вниз —
Ты видишь, это я лежу,
Вокруг меня толпа стоит
И словно все чего-то ждут.
А я гляжу на небеса
И вижу чистый белый лист,
Я уничтожил краски сам
Когда взобрался на карниз,
Теперь меня ничто не ждёт
Я всё отдал, что мог отдать.
Какой сегодня светлый день...
Как хочется его обнять!
Улыбка на твоих губах...
Я рад, что ты всё поняла.
Храни в себе мою любовь,
Чтобы она не умерла.
Теперь я получил своё,
Теперь я счастлив навсегда!
Это мой самый лучший день!
Это мой самый лучший день!
Это мой самый лучший день!
Мой..
Свидетельство о публикации №121042300622