Ходить веч р, нюха ялинки...

Ходить вечір, нюхає ялинки,
Розкриваєм, дивлячись, роти —
Розгорнув у небі всі хмаринки,
Завітав й до мене і...застиг...

Бо на столі, як вже давно ведется,
Дванадцять страв чекали в тісноті :
Янтарний холодець спокусливо трясеться,
Оздоблені салати в красоті!

А поряд них — зелені огірочки,
Розпахчене закопчене сальце,
Дивують кавунці та різносоли з бочки,
Ковбаска, що скрутилася в кільце!

Між стравами і пляшечки стирчали,
Окрім "казёнки" був і самогон!
Всі гості веселились-розгулялись
Никто не соблюдал свой лексикон!

Старий зіпхали рік не тихими словами,
Дісталось Крисі, хоч і білою була —
Не все сприймалось з радістю вухами —
Была ей дерзновенная хула...

А ось Бика з надією стрічали —
По повній випили, до крапельки-до дна!
Слова достойні всі формулювали!
...Как хочется, чтоб жизнь была краснА!


Рецензии