Весняний всесв1т

В безмежному всесвіті безліч планет.
А ми живемо на планеті Земля.
І хочеться скласти і вірш, і сонет
Про те, що весна - то пісні скрипаля.

Летить крізь галактики пісня-весна,
І інші планети всміхаються їй,
Бо в космосі темнім - як зірка вона
В яскравій, барвистій сукенці своїй.

Весна різнобарвна, немовби агат:
Зелена, як листя; як неба блакить.
І в кожної днини є свій аромат -
То щастя навколо в повітрі бринить.

А сонечко гріє. Побігли струмки.
Природа від сну прокидається знов.
І вже повертаються з півдня птахи,
Щоб всім заспівати про щастя-любов.

Ось проліски, крокуси - зоряна мить
Пробудження квітів, землі та дерев.
На вітах калини прозорість тремтить,
То сльози зими із небесних джерел.

А дощик весняний усім залюбки
Розбризкує щастя. Не шкОда йому.
Цвітуть різнобарв'ям веснЯні квітки,
Зібравши в краплинах веселок юрмУ.*

І знову весна. І відновлення знов.
І хочеться щастя вдихати весь час.
Поглинув нас всесвіт, що зветься "любов".
Кохали щоб ми. І кохали щоб нас.

* 'Юрм'а - те саме, що юрб'а

22.04 2021


Рецензии