Веселка щастя

Квітневий дощ сріблиться у тумані,
Щоб землю напоїти досхочу.
А сонце хмари розігнало ранні,
Нам диво запалило, мов свічу.

Воно створило райдугу-веселку.
Розквітли в ній барвисті кольори.
І дивлячись у озеро-люстерко,
Щасливий сміх почуло дітвори.

А райдуга, грайлива та яскрава,
Ділилася красою з усіма:
Згори дивитись їй було цікаво
На те, як з ночі ще земля дріма.

Зелене щастя дарувала квітам.
Блакиті додала у небеса.
А різнокольоровим первоцвітам
З усіх стрічок була дана краса.

І стало навкруги усе яскравим.
І враз перетворилася земля
В квітучий сад зі світлом золотавим, 
Де чутно пісню бджілки та джмеля.

22.04.2021


Рецензии